“Širdelėje mano Lietuva gyvena ” skirtas Vasario 16-ajai paminėti

???????????????????????????????Lietuva. Kas yra Lietuva? Ką šis žodis reiškia mūsų mažiesiems? Kaip atrodo mūsų vėliava, herbas?
Kad vaikučiai galėtų didžiuotis savo gimtine – Lietuva, jos grožiu, kalba, puoselėtų senolių palikimą, reikia aiškinti ir rodyti nuo pat mažens.  Visą savaitę vaikai kalbėjo apie Lietuvą, jos praeitį,  kultūrą, svarbiausius istorinius šalies momentus, ką simbolizuoja šios tris spalvos, kodėl švenčiam šią šventę. Jiems ši vasario 16 diena – Tėvynės gimtadienis.

Vaikai puošė, pačių iškarpytomis iš trijų spalvų popieriaus (geltonos, žalios, raudonos) širdeles, darželio langus, gamino tautines vėliavėles. Kiekvienais metais mūsų darželyje minima ir švenčiama Lietuvos Nepriklausomybės diena. Šiais metais susirinko visų grupių vaikučiai, tėveliai, pedagogai paminėti Lietuvos gimtadienį. Pasipuošę tautiniais drabužiais “Saulyčių” grupės vaikai deklamavo eilėraščius, dainavo daineles, šoko muzikinius ratelius. Pasakojo apie Lietuvos vėliavos spalvų, šventės reikšmę. Šventės pabaigoje visi kartu sudainavome lietuvių liaudies dainą “Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos” . O už langų linksmai švietė saulutės spinduliukai. Iš tiesų, tuo metu vaikučių širdelėse buvo gera ir šviesu – kaip pavasarį…