ADVENTO VAKARONĖS

“Paukštelių” grupės Advento vakaronė

Vakaronės metu visi žaidėme liaudies žaidimus. Buvo labai smagu, kai tėveliai turėjo surasti savo mažylį užrištomis akimis. Vėliau tėvai su vaikais kirpo snaiges, kuriomis papuošėme grupę. Vaikučiai tėveliams padovanojo pačių puoštas eglutes. Susėdus prie saldaus stalo dar ilgai netilo šnekos apie adventą, kiekvienos šeimos savitas tradicijas.

 

“Žuvyčių” grupės Advento vakaronė

Prasidėjus Advento laikotarpiui ”Žuvyčių“ grupės auklėtojos ir vaikučiai pakvietė tėvelius į Advento vakaronę kurios metu pasidalino gerumu, meile ir ramybe.
Pradžioje vaikai kartu su tėveliais puošė eglutę, žaidė, dainavo Lietuvių liaudies dainas. Auklėtoja išdalino kiekvienai šeimai po širdelės puselę ir paaiškino, kad kitos puselės savininkui jie darys Advento atvirutę su palinkėjimais. Visi kartu susėdo prie stalų, gamino atvirutes ir rašė į jas palinkėjimus. Pabaigus darbus kiekviena šeima ieškojo kitą širdelės pusę ir dovanojo savo atvirutę su nuoširdžiausiais linkėjimais.

 

“Bitučių” grupės Advento vakaronė

Gruodis – paskutinis mėnuo dar vienų besibaigiančių metų. Tai gražus, ramybę nešantis metas, pripildytas paslaptingos adventinio laukimo nuotaikos. Su Advento pradžia visi pajuntame artėjančių švenčių dvasią… Kūčios, Kalėdos, Naujieji. Žengdami per naują laiko slenkstį susimąstome apie tai, ką per juos nuveikėme, kiek ištarėme šiltų žodžių, kažkam pakėlusių dvasią, suteikusių ryžto. Kiek skyrėme laiko ir dėmesio savo artimui ir tiems, kurie visada šalia?
Gruodžio 7 dieną, l/d. ,,Delfinukas” ,,Bitučių” grupėje susirinko daugelis tėvelių, nešini senais žaisliukais. Auklėtojų idėja papuošti mūsų žaliaskarę dekupuotais žaisliukais patiko visiems, ir mažiems, ir dideliems. Vaikučiai kartu su tėveliais dažė žaisliukus su guašu, kabino juos ant eglutės. Vakaro tylą praskaidrino Advento giesmės kartu su auklėtojomis, na o skaityta Advento pasaka ypač patiko vaikučiams.
Auklėtojos papasakojo ko būtina vengti Advento laikotarpiu, kad šiuo laikotarpiu reikia vengti pasilinksminimų. Nuo šv. Andriejaus buvo neleidžiama šokti, linksmintis, tačiau žmonės rinkdavosi pavakaroti. Vakaronių metu susirinkusios moterys megzdavo, verpdavo, mindavo mįsles. Dzūkijoje moterys dažnai dainuodavo santūrias dainas, o jaunimas eidavo ratelius, išmėgindavo burtus ir liaudiškus žaidimus.
Vakaro kulminacija – eglutės įžiebimas grupėje, atnešęs tiek džiaugsmo mūsų mažiesiems. Pasivaišinę tėvelių atneštais gardumynais, atsisveikinome ir pažadėjome dar kartą susirinkti.