VAIKŲ SAUGAUS ELGESIO UGDYMAS

Vykdant programą “Augu sveikas ir saugus” š. m. lapkričio 26–30 d. „Varpelių“ ir „Žuvyčių“ grupėse vyko savaitė, skirta ugdyti vaikų saugų elgesį gatvėje, manuose ir darželyje. Pedagogai ir vaikai kalbėjo, kaip taisyklingai pereiti gatvę, kaip elgtis keliaujant, kilus gaisrui, susižeidus, kaip elgtis grupėje, kad būtų visiems saugu. Vykom į „Saugaus miesto centrą,“ kur dalyvavome edukacinėje programoje. Vaikai aplikavo ir piešė šia tema.
Lapkričio 30 d. pas vaikus atvyko V-ojo Vilniaus miesto policijos  komisariato pareigūnai Kristina Bikbajeva, Laura Šimonienė ir jaunasis policijos rėmėjas Gojus Motiejūnas. Pareigūnai mažiesiems įdomiai bei suprantamai papasakojo apie saugaus elgesio kelyje taisykles, kaip elgtis, kai kalbina nepažįstami žmonės ir kaip elgtis pasimetus. Žaidė linksmus žaidimus. Vėliau vaikai džiaugėsi sulaukę dovanų: saugaus eismo spalvinimo – užduotėlių  knygelę ir lankstinuką apie saugų elgesį.
Dėkojame pareigūnams Kristinai Bikbajevai, Laurai Šimonienei ir jaunajam policijos rėmėjui Gojui Motiejūnui už suteiktas žinias ir už mūsų mažylių saugumą.

Foto ir info pedagogių I. Stankevičienė ir R. Kleviado

1 comment

  1. Gintarė

    Renginiai buvo naudingi,nes vaikai įgavo daug patirties ir žinių apie saugų elgesį gatvėje, namie, artimiausioje aplinkoje. Ačiū auklėtojoms už iniciatyvą.